Seminar maj 2015

RB_foredrag_150527_01
Seminar ved Rudi Brandt den 27. maj 2015

Dorthe Lind-Rasmussen og Lone Schwartz blev i foråret enige om at arrangere et seminar vedr. chihuahua’ens anatomi og eksteriør. Vi var så heldige at få Rudi Peters Brandt til at være foredragsholder, så han kunne føre os dybere ind i emnet af hvordan en chihuahua skal være bygget og hvordan den skal se ud.
Seminaret blev afholdt i Dansk Kennel Klubs lokaler ved Solrød Strand.

Rudi Brandt
Rudi Brandt.
Rudi Brandt
Rudi Brandt.

Rudi er uddannet dommer i 1995 og bl.a. godkendt til at dømme racerne chihuahua og whippet m.fl..

Rudi har opdrættet chihuahua i 10 år og er stadig indehaver af 3 chihuahua, men opdrætter i dag Whippet og er inkarneret udstiller.

Rudi Brandt
Rudi Brandt.
Rudi Brandt
Rudi Brandt.
Rudi Brandt
Rudi Brandt.

Rudi startede seminaret med at byde velkommen og fortalte, at han syntes at de danske chihuahua,er var blevet meget bedre i løbet af de seneste år, men at det godt kunne blive lidt bedre.

Rudi brugte racestandarten som udgangspunkt og supplerede med billeder.

Jeanette A. Bengtsen

Rudi Brandt og Jeanette A. Bengtsen

Dorthe Lind-Rasmussen & Jeanette A. Bengtsen

Rudi Brandt og Lone Schwartz

Rudi havde bedt om at få nogle hunde som modeller og Jeanette A.B., Dorthe Line-Rasmussen og Lone Schwartz havde hunde med som kom på bordet, Rudi brugte hundene til at vise hvordan en chihuahua skal se ud og hvordan den ikke skal se ud.

RB_foredrag_150527_18

Vi havde en livlig og meget spændende debat, og vi fik talt om æblehovedet, som er chihuahua’ens kendetegn, store og små ører, vi fik kikket på vægt og størrelse og fik vist en stor chihuahua på ca. 4 kg og en lille chihuahua på ca. 1,8 kg.

Vi fik også talt om Patella Luxation og åben fortanelle og størrelsen på fontanelle.

Jeanette A. Bengtsen

Camilla Puch Poulsen.

Dorthe Lind-Rasmussen

RB_foredrag_150527_21

Vi fik talt om bevægelser, udstilling og hvad en dommer kikker på og m.m.
Det var en spændende aften.

RB_foredrag_150527_02

Til stede var:

Fra Sverige kom dommer og chihuahuaopdrætter Marie Callert, Kennel Tiddy’s, (har opdrættet chihuahua i 31 år). Så var der dommer Lars Adeheimer (terrier-opdrætter), dommer Jens Karlsson (Springer og Cocker Spaniels-opdrætter), dommer Karin Sjöholm Östlund (Akita-opdrætter).

Desuden kom Formanden for Dansk hundedommerforening Ingrid Isabella Borchorst og dommer Tuula Tammelin.

Og af danske opdrættere og udstillere var der Dorthe Lind-Rasmussen, Michael Boel, Camilla Puck Poulsen, Winnie, Anne-Dorthe, Sarah Rosenkvist Fogelberg, Tina Jensen, Jeanette A. Bengtsen, Charlotte W. Petersen, Isabelle Lager, og Lone Schwartz.

RB_foredrag_150527_12

RB_foredrag_150527_11

Vi takker Rudi Peters Brandt mange gange for et vellykket seminar.

Der vil i efteråret blive afholdt et ”Anatomi og eksteriør-kursus” i Jylland, så husk at holde øje med denne side, hvor det vil blive annonceret og på Facebook i vores gruppe DKK/KSS chihuahua.
Lone Tortora og Pia Nyby Jensen står for dette arrangement.

Vi havde et overskud på 500 kr. som går til vores chihauhua-kasse, som vores Race repræsentant Susanne Johansen administrerer og pengene vil blive brugt til rosetter, pokaler og m.m.

Med venlig hilsen Lone Schwartz